Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 12:01

Ελλάδα «ψηφίζουν» οι Ιταλοί: Τρία κρουαζιερόπλοια στο Αιγαίο - Απευθείας πτήσεις προς τη Σκιάθο

Διπλές εβδομαδιαίες απευθείας πτήσεις από τη Ρώμη και το Μιλάνο προς την Σκιάθο, με στόχο αυτές να αυξηθούν αφού διαφαίνεται ότι η ζήτηση θα είναι μεγάλη ξεκινά από τον Αύγουστο η Alitalia όπως δήλωσε στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας (FIAVET) ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Nicola Bonacchi.

Στο συνέδριο έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος της MSC Crociere Italiani, Leonardo Massa, που ανακοίνωσε ότι τρία μεγάλα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας ξεκινούν από το τέλος του μήνα κρουαζιέρες στο Αιγαίο και με προσεγγίσεις σε πολλά ελληνικά νησιά.

Η πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας, Ivana Puleo, αναφέρθηκε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στις εξαιρετικές σχέσεις Ιταλίας και Ελλάδας σε κάθε τομέα και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί μετά την πανδημία που συγκλόνισε τον κόσμο και «όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για να ξανάρθει ο τουρισμός στις καλές του ημέρες».

Στο συνέδριο της FIAVET χαιρετισμό μέσω βίντεο έστειλε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, και παρέστη η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, που εξήγησε στους ξένους επισκέπτες τα ατού της Ελλάδας που την καθιστούν κορυφαία επιλογή και προορισμό για όλους και φυσικά τους γείτονες, εταίρους και φίλους Ιταλούς.

Ο δήμαρχος της Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, ως οικοδεσπότης, υποσχέθηκε ότι η Σκιάθος, πέραν του ότι είναι εδώ και δεκαετίες ένας κορυφαίος προορισμός για τους Ιταλούς, θα είναι ακόμη καλύτερη στο μέλλον με τις εξαιρετικές υποδομές της.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, από την πλευρά του θύμισε στους Ιταλούς επισκέπτες ότι εκτός από την ναυαρχίδα των Σποράδων την Σκιάθο, εξαιρετικά νησιά είναι και η Σκόπελος και η Αλόννησος και αναφέρθηκε στη μοναδικότητα του πρώτου υποβρύχιου μουσείου που εγκαινιάστηκε πέρυσι και οι επισκέπτες μπορούν σε βάθος 25 μέτρων να θαυμάσουν τα ευρήματα του ναυαγίου που χρονολογείται από τον 5ο π.Χ. αιώνα, καθώς και στη λίμνη Κάρλα στο οικοσύστημα της οποίας ζουν πάνω από 186 είδη πτηνών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου αναφέρθηκε στις προσπάθειες του κλάδου, έδωσε υπόσχεση για ακόμη καλύτερες μέρες στην Σκιάθο και υπενθύμισε ότι είμαστε «una razza e una faccia».

Η παραμονή και η φιλοξενία των Ιταλών θα συνεχισθεί με επισκέψεις στο σπίτι-μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στη μονή της Ευαγγελίστριας, σε τοπικό οινοποιείο, περιήγηση στα τοπόσημα και τις ξακουστές παραλίες της Σκιάθου, όπως οι Κουκουναριές, αλλά και μίνι κρουαζιέρα με τον γύρο του νησιού και επίσκεψη στο Κάστρο.