Πέμπτη, 31 Μαϊος 2018 21:14

Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια του «Mystras Grand Palace Resort & Spa» (Φωτογραφίες)

Παρουσία της Αυτού Εξοχότης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και της Αυτού Εξοχότης του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και χοροστατώντας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Δημήτριου και των Μητροπολιτών Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιου και Μάνης κ.κ. Χρυσόστομου, πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, τα επίσημα εγκαίνια του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων Mystras Grand Palace Resort & Spa του κ. Δημητρίου & της κ. Γεωργίας Καλοειδή στο Μυστρά, τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2018.

Τα εγκαίνια του ξενοδοχείου τίμησαν με την παρουσία τους επίσημοι από την πολιτειακή και στρατιωτική εξουσία, από τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και πλήθος κόσμου που ήρθε από κάθε γωνία της Λακωνίας και όχι μόνο.

Μαζί μας ήταν: Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Δημήτριος Συλλούρης, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτριος Χριστόφιας, η Πρέσβης της Κύπρου στην Ισπανία κα Κούλα Σοφιανού, η Πρέσβης καλής θέλησης της UNESCO κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, οι Βουλευτές κύριοι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αθανάσιος Δαβάκης, Σταύρος Αραχωβίτης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα, ο Αν. Γεν. Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Δήμαρχος Σκάλας κ. Δημήτριος Βέρδος, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός της Αστυνομικής Δύναμης της Κύπρου κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, Ο Διοικητής Αστυνομίας Σπάρτης κ. Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Σπάρτης κ. Αθανάσιος Κολυβήρας, ο Ταξίαρχος ΚΕΕΜ κ. Ιορδάνης Χατζηνικολάου, ο τ. υπουργός κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης, οι τέως Βουλευτές κύριοι Γρηγόρης Αποστολάκος και Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Διοικητής Ασφαλείας Σπάρτης κ. Ζάχος Αγρανιώτης, ο τέως Διευθυντής της Ν.Δ. κ. Μενέλαος Δασκαλάκης και από το δημοσιογραφικό κλάδο παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κα Μαρία Αντωνιάδου, ο κ. Μ. Ιγνατίου, ο κ. Ι. Σκάλκος, ο κ. Γ. Χαρβαλιάς, ο κ. Αθ. Έλλις, ο κ. Φ. Παπαθανασίου, ο κ. Π. Σουρέλης, η κα Α. Αγάτσα.

Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό και την κοπή της κορδέλας από τους ιδιόκτητες του ξενοδοχείου κ. Δημήτριο και κ. Γεωργία Καλοειδή, ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία του ζεύγους Καλοειδή να δημιουργήσουν στο Μυστρά μια τόσο σημαντική υποδομή για τον τουρισμό που έλειπε από τον τόπο. Ο Κ. Πρόεδρος τόνισε ιδιαιτέρως ότι, ο αντικειμενικός σκοπός των ιδιοκτητών, με την κατασκευή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, είναι η προσφορά στην γενέτειρα τους τη Λακωνία και εξ αυτού του λόγου αναγνωρίζεται η παρουσία τόσο το ιδίου αλλά και τόσων σημαντικών προσωπικοτήτων στα σημερινά εγκαίνια. Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα μας, το ζεύγος Καλοειδή δημιούργησε μια καταπληκτική ξενοδοχειακή υποδομή προσφέροντας εργασία σε δεκάδες νέους και νέες της περιοχής. Συνεχίζοντας ο Κ. Πρόεδρος ανέφερε την σημαντικότητα του Μυστρά χαρακτηρίζοντας τον ως το κουκούλι μνήμης της Βυζαντινής αυτοκρατορίας που συντήρησε άσβεστη την παράδοση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και συνέβαλλε ουσιαστικά στο πέρασμα στην Αναγέννηση και κατ΄ επέκταση στη δημιουργία του Δυτικού Πολιτισμού προσφέροντας του αξίες όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, η ειρήνη και προπαντός η κοινωνική δικαιοσύνη. Τέλος ευχήθηκε από καρδίας κάθε επιτυχία και καλές δουλειές στο νεόδμητο ξενοδοχείο καθώς και υγεία στους ιδιοκτήτες και στο προσωπικό.

Στην ομιλία της η κ. Γεωργία Καλοειδή, εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε τις εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό, εκκλησιαστικό και επιχειρηματικό κόσμο καθώς και τους απλούς πολίτες που είχαν την ευγενή καλοσύνη να παρευρεθούν στα εγκαίνια του ξενοδοχείου Mystras Grand Palace Resort & Spa. Η κ. Καλοειδή είπε ότι, εδώ και πολλά χρόνια μαζί με το σύζυγο της κ. Δημήτριο Καλοειδή έχουν ως κύριο μέλημα τους την προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Για το λόγο αυτό έχουν βοηθήσει οικονομικά στην δημιουργία πολλών σχολειών, νοσοκομείων, ευαγών ιδρυμάτων, Εκκλησιαστικών ιδρυμάτων κ.λπ. στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην Ελλάδα και την Κύπρο. Όνειρο τους ήταν να δημιουργήσουν μια υποδομή και στην ιδιαίτερη πατρίδα τους με κύριο σκοπό να βοηθήσουν οικονομικά την τοπική κοινωνία. Για το λόγο αυτό επέλεξαν να κατασκευάσουν το Mystras Grand Palace Resort & Spa όπου σήμερα απασχολούνται πάνω από ογδόντα άτομα με σχέση μόνιμης εργασίας. Για το συγκεκριμένο έργο ανέφερε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασής του, ώστε να υπερδιπλασιάσει τις παρεχόμενες κλίνες, προσφέροντας ταυτόχρονα εργασία σε αρκετούς ακόμα συμπολίτες μας.

Χαιρετισμούς με θερμές ευχές και κάθε επιτυχία για το ξενοδοχείο, καθώς και υγεία και δύναμη Θεού στο ζεύγος Καλοειδή να συνεχίσουν να δημιουργούν και να προσφέρουν, απεύθυναν κατά την διάρκεια του επίσημου γεύματος στην κεντρική αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου, η Αυτού Εξοχότης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Mystras Grand Palace Resort & Spa κ. Πανίκος Παπανικολάου.

Ακολούθησε δεξίωση στους κήπους και στην πισίνα του ξενοδοχείου όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους του, που εκτός των καταπληκτικών δωματίων, περιλαμβάνει δυο εστιατόρια, αίθουσα δεξιώσεων, wine bar, τέσσερα γήπεδα τένις, δύο πισίνες, spa, καφετέρια, καταστήματα με τοπικά προϊόντα και χώρο κομμωτηρίου. Σημειωτέων ότι το Mystras Grand Palace Resort & Spa είναι το πρώτο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Λακωνία.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε η αγαπητή σε όλους κ. Ζέτα Μακρυπούλια.