Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 11:23

Γίνε πάλι παιδί στη Disneyland στο Παρίσι!

Η Disneyland Paris ή αλλιώς Euro Disney Resort είναι το θεματικό πάρκο διασκέδασης που βρίσκεται 32 χλμ έξω από το Παρίσι, στην πόλη Marne-la-Vallee. Είναι μια πόλη παραμυθένια που σε ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο της Disney! Εκεί σε περιμένουν ο Mickey και η παρέα του, που είναι οι κλασικοί χαρακτήρες της Disney, αλλά θα συναντήσεις τη Χιονάτη, τον κακό μάγο Jafar από τον Alladin και άλλους πολλούς αξιαγάπητους χαρακτήρες.

Μπαίνοντας μέσα στο πάρκο, εντυπωσιάζεσαι από τους καλοσχηματισμένους κήπους σε σχέδια από κάποια ταινία της Disney, από την υπέροχη μουσική που σε παρασύρει στο ρυθμό της θέλοντας και μη, και φυσικά μένεις με το στόμα ανοιχτό όταν αντικρίζεις το τεράστιο κάστρο, σήμα κατατεθέν της Disney.

Περπατώντας στο πάρκο για να φτάσεις σε όποια θεματική ενότητα επιθυμείς, θα νομίζεις ότι περπατάς σε κάποιο σκηνικό μια πόλης. Αυτό που θα δεις είναι μαγαζιά από εστιατόρια μέχρι και μαγαζιά που πουλάνε τουριστικά είδη να έχουν ονόματα όπως Ταχυδρομείο, Δημαρχείο, Κατάστημα σιδηρικών εργαλείων κτλ.

Φτάνοντας λοιπόν στο κάστρο δε νοείται να μην μπεις μέσα! Στο υπόγειο κρύβεται ο φοβερός δράκος που βγάζει καπνούς από τα ρουθούνια του και φυλάει την Πριγκίπισσα Aurora, την Ωραία Κοιμωμένη δηλαδή. Ανεβαίνοντας τις σκάλες και φτάνοντας  στο τελευταίο όροφο βλέπεις το άγαλμα που αναπαριστά την Πριγκίπισσα να κοιμάται, ενώ από την άλλη πλευρά βλέπεις το άγαλμα της Πεντάμορφης και του Τέρατος να χορεύουν. Η θέα από το μπαλκόνι σου κόβει την ανάσα καθώς έχεις μια πανοραμική θέα του τι σε περιμένει!

Αφού έχεις προμηθευτεί από τα ταμεία στην είσοδο του πάρκου τον χάρτη, τον οποίο θα τον συμβουλευτείς αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στο πάρκο, πρέπει να αποφασίσεις από ποια θεματική ενότητα θέλεις να ξεκινήσετε τη διασκέδασή σου και να γίνεις και πάλι παιδί. Το πάρκο χωρίζεται σε 4 θεματικές ενότητες: τη Χώρα της Περιπέτειας (Adventureland), τη Χώρα της Φαντασίας (Fantasyland), τη Χώρα της Επιστημονικής Φαντασίας (Discoveryland) και τη Χώρα της Άγριας Δύσης (Frontierland).

Αν ξεκινήσεις από την Adventureland μπαίνεις κατευθείαν στα βαθιά! Θα βρεις το συναρπαστικό τρενάκι του Indiana Jones που σίγουρα θα σε κάνει να ουρλιάξεις όταν κατεβαίνεις απότομα μια τεράστια κατηφόρα σε κάτι φαινομενικά ανισόρροπες ράγες, καθώς και αν το τρενάκι έχει προγραμματιστεί να κάνει την βόλτα του προς την αντίθετη φορά χωρίς να ξέρεις τι σε περιμένει! Επίσης, εκεί είναι και το θέμα με τους Πειρατές της Καραϊβικής. Μια βαρκούλα σε πηγαίνει βόλτα μέσα σε μια ατμοσφαιρική σπηλιά και έρχεσαι αντιμέτωπος με πειρατές νομίζοντας ότι παίρνεις μέρος σε κάποια σκηνή της ταινίας. Στην Adventureland βλέπεις ένα τεράστιο πειρατικό καράβι, περπατάς στα σοκάκια που «έζησε» ο Allandin και ανακαλύπτεις πόσο όμορφα ζούσε σε ένα δεντρόσπιτο ο Ροβινσώνας Κρούσος.

Και αφού η αδρεναλίνη ανέβηκε αρκετά στην Adventureland, σειρά έχει η Fantasyland. Εκεί μεταφέρεσαι σε ένα μέρος φαντασίας, μαγείας και παιδικής αθωότητας. Ταξιδεύεις στη Χώρα του Ποτέ με τον Πήτερ Παν, βλέπεις τον Πινόκιο να γίνεται αληθινό αγόρι, τη Χιονάτη να τρώει το δηλητηριασμένο μήλο από την κακιά μητριά της και την Αλίκη να περιπλανιέται σε έναν απίστευτο λαβύρινθο στην Χώρα των Θαυμάτων. Στη Fantasyland ανήκει και το κάστρο της Πριγκίπισσας Aurora.

Και αφού γέμισες λίγο τις μπαταρίες αδρεναλίνης, σειρά έχει η Discoveryland. Θα τσιρίξεις μπαίνοντας στο Space Mountain γιατί θα νιώσεις σαν να εκτοξεύεσαι στο διάστημα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Οπωσδήποτε το Buzz Lightyear θα σε αφήσει άφωνο και αν είσαι και λάτρης του Star Wars πρέπει να κάνεις ένα Star Tour και να γλιτώσεις από την επίθεση των Jedi. 

Για το τέλος έμεινε η Frontierland για να σε ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή. Κάνε βόλτα με το ατμόπλοιο, μπες στο τρενάκι και εξερεύνησε το χρυσωρυχείο σαν άλλος χρυσοθήρας και ανακάλυψε στο Σπίτι των Φαντασμάτων ποιος σκότωσε τη νύφη φάντασμα!

Κατά τη διάρκεια της ημέρας στο πάρκο γίνονται κάποιες παραστάσεις και κάποιες παρελάσεις. Έτσι είναι πολύ εύκολο κατά τη μετάβασή σου από την μια Land στην άλλη να πέσεις πάνω σε κάποια φαντασμαγορική παρέλαση με πρωταγωνιστές φυσικά τους ήρωες της Disney! Εννοείται πως δεν πρέπει να χάσεις τη βραδυνή παρέλαση αρμάτων που θα σε εντυπωσιάσει στο έπακρο.

Το ιδανικό είναι να μείνεις περίπου 2-3 μέρες μέσα στη Disney σε κάποιο από τα εντυπωσιακά ξενοδοχεία που διαθέτει και να βιώσεις έτσι και την εμπειρία που σου  προσφέρει ακόμα και η ατμόσφαιρα μέσα σε αυτά.  

Η  εμπειρία είναι μοναδική πηγαίνοντας στη Disneyland στο Παρίσι! Μεταφέρεσαι σε έναν άλλο κόσμο και γίνεσαι πάλι παιδί! 

Επιμέλεια κειμένου: Έφη Μαυρομμάτη