Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 20:02

Tips για ένα ασφαλές ταξίδι, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις!

Οι μέρες που θα πάτε διακοπές πλησιάζουν. Έχετε οργανώσει τα πάντα στην εντέλεια και το μόνο που σας νοιάζει είναι να πετάξετε δυο ρούχα στη βαλίτσα σας και να την κοπανήσετε. Και φυσικά αυτή είναι η σωστή αντίδραση σε ένα πολυαναμενώμενο ταξίδι, είτε αυτό είναι για μια δυο μέρες είτε για περισσότερο.

Έτσι μια ο ενθουσιασμός για το ταξίδι σας, μια το άγχος για την σωστή οργάνωση του και να μην αφήσετε τίποτα σημαντικό πίσω μπορεί να σας κάνουν λίγο απρόσεκτους. Τι εννοούμε; Να πέσετε στο ταξίδι για παράδειγμα θύμα επιτήδειων ή να χάσετε τα χαρτιά σας (διαβατήριο, ταυτότητα).

Γι’ αυτό κι εμείς σας δίνουμε μερικά tips για να μην πονοκεφαλιάζετε με τέτοιου είδους πράγματα και να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις, απολαμβάνοντας όσο το δυνατόν καλύτερα τις διακοπές σας.

Πιστωτικές κάρτες

Είναι το πρώτο που θα πρέπει να προφυλάσσεστε από επιτήδειους κλέφτες αφού είναι ο κύριος στόχος τους. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγχετε την κίνηση του λογαριασμού σας, να κρατάτε τις αποδείξεις των αγορών σας και να φροντίζετε όταν δίνετε την κάρτα σας να είστε μπροστά για να ελέγχετε τις χρεώσεις. Εννοείτε πως σε περίπτωση απώλειας της κάρτας σας, ενημερώνετε αμέσως την τράπεζα που συνεργάζεστε και προχωράτε στην ακύρωση της.

Πορτοφόλι με μετρητά

Ο φόβος μη σας κλέψουν το πορτοφόλι υπάρχει πάντα και παντού, πόσω μάλλον εάν είστε διακοπές. Νιώθετε εκτεθειμένοι. Ένας πολύ απλός τρόπος για να μην πέσετε θύμα «πορτοφολάδων» είναι να βάζετε το πορτοφόλι σας σε κάποια εσωτερική τσέπη πάνω σας, στο παλτό ή στο παντελόνι σας για παράδειγμα.

Πρώτες βοήθειες

Πόσες φορές έχει τύχει να είστε κάπου έξω και να σας τσιμπήσει για παράδειγμα κάποιο έντομο; Δεν σας χαλάει τη διάθεση; Φανταστείτε κάποιο τέτοιας κατηγορίας ατύχημα στις διακοπές, το οποίο μπορεί να σας οδηγήσει μέχρι και νοσοκομείο, δε νομίζω να είναι κάτι που θα θέλατε. Ένα κουτί Πρώτων βοηθειών θα σας γλιτώσει από πολλούς μπελάδες. Δεν πιάνει πολύ χώρο! Φροντίστε να περιέχει αμμωνία, αντιισταμινικό, αντιπυρετικό, ιώδιο, γάζες, τσιρότα. Θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Διαβατήριο ή ταυτότητα

Το διαβατήριο ή η ταυτότητα είναι το Α και το Ω για ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Μαζί με τα εισιτήρια, είναι τα μοναδικά έγγραφα που αγχωνόμαστε να μην ξεχάσουμε ή ακόμα χειρότερα να μην τα χάσουμε. Προνοήστε λοιπόν και βγάλτε φωτοτυπίες τα πιστοποιητικά αυτά, just in case. Καλό επίσης είναι να έχετε μαζί σας και τα τηλέφωνα της πρεσβείας στην εκάστοτε χώρα, έτσι ώστε να απευθυνθείτε κατευθείαν εκεί σε περίπτωση απώλειας τους.

Φωτογραφίες

Είναι λίγο παρανοϊκό, το καταλαβαίνω, αλλά αν είστε σε μια ξένη χώρα και ξαφνικά χάσετε κάποιον από την παρέα σας, της οικογένειά σας, τα παιδιά σας, φανταστείτε πόσο χρόνο θα γλιτώσετε για την περιγραφή αυτού που χάθηκε. Δεν είναι άσχημη ιδέα να έχετε μαζί σας από μια φωτογραφία των ατόμων που πάτε μαζί ταξίδι .

Αντλήστε πληροφορίες για το μέρος από τους ντόπιους

Η πιο έγκυρη πηγή για το πώς θα κινηθείτε σε ένα ξένο μέρος ως τουρίστες είναι οι ντόπιοι. Όταν λέω ντόπιοι εννοώ τον άνθρωπο στη reception του ξενοδοχείου, τον σερβιτόρο από το bar που πίνετε το cocktail σας, δηλαδή ανθρώπους που σας εμπνέουν εμπιστοσύνη και μπορείτε να τους συμβουλευτείτε για το ποια μέρη αξίζουν να επισκεφθείτε και ποια είναι καλύτερο να αποφύγετε.

Από τα παραπάνω, λοιπόν, καταλήγουμε στο ότι ένα ταξίδι, για να μην καταλήξει σε παρωδία αλλά να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, πρέπει να οργανωθεί σωστά. Δεν χρειάζεται κόπος, μόνο τρόπος και αυτός δεν είναι άλλος από την προνοητικότητα του ταξιδιώτη.

Σας ευχόμαστε καλά και ασφαλή  ταξίδια!  

Επιμέλεια κειμένου: Έφη Μαυρομμάτη