Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 18:01

15 αεροδρόμια στα οποία θα θέλατε να κάνετε μια πραγματικά μεγάλη στάση

Η αναμονή στο αεροδρόμιο, καθώς περιμένει κανείς την επόμενη πτήση του, είναι πολλές φορές μια δυσάρεστη εμπειρία. Ωστόσο αρκετά αεροδρόμια προσφέρουν μια πληθώρα διασκεδαστικών ενασχολήσεων, προκειμένου να κάνουν αυτήν την αναμονή όσο το δυνατόν περισσότερο διασκεδαστική.

Αυτά τα αεροδρόμια διαθέτουν τα πάντα, από κινηματογράφους IMAX μέχρι γήπεδα γκολφ και πισίνες στον τελευταίο όροφο.

Από τη μια το αεροδρόμιο του Μονάχου με τη μπιραρία και τη ζωντανή μουσική, από την άλλη το διεθνές αεροδρόμιο McCarran του Las Vegas με τους πάνω από 1000 «κουλοχέρηδες».  Εδώ θα βρείτε 15 αεροδρόμια όπου δεν θα σας πείραζε καθόλου -ίσα ίσα- η μεγάλη αναμονή της πτήσης σας.

Changi - Σιγκαπούρη

Το αεροδρόμιο Changi στη Σιγκαπούρη διαθέτει έναν διώροφο κήπο με 27 καταρράκτες, έναν κήπο με σαράντα περίπου είδη κάκτων, ορχιδέες και κήπους με ηλιέλαια. Επίσης, περιλαμβάνει μια πισίνα στον τελευταίο όροφο, αρκετά ξενοδοχεία και θεωρείται ένα από τα ψηλότερα αεροδρόμια στον κόσμο, με τέσσερις ορόφους, ενώ διαθέτει και Fish Spa, το οποίο προσφέρει θεραπείες όπως μασάζ με ζεστές πέτρες, fish pedicure και ear candling. Αυτός είναι και ο λόγος που κατατάχθηκε ως το νούμερο ένα αεροδρόμιο στον κόσμο.

 

Schiphol - Άμστερνταμ

Το αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ φιλοξενεί ένα παράρτημα του Riinjkmuseum, όπου μπορείτε να ανακαλύψετε ολλανδική μουσική, λογοτεχνία και τέχνη. Ένα 6D ΧD Theater, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα πεντάλεπτο φιλμάκι με πλούσια εφέ και το μπαρ οξυγόνου "Back to life", όπου εκεί το οξυγόνο αναμειγνύεται με λεβάντα και ευκάλυπτο και σας βοηθάει να χαλαρώσετε πριν την πτήση σας.

 

McCarren - Λας Βέγκας

Το διεθνές αεροδρόμιο McCarren στο Λας Βέγκας έχει τοποθετημένους περίπου 1300 κουλοχέρηδες στα Terminals 1 & 2. Στο Howard W. Cannon Aviation Museum, μπορείτε να δείτε μια συλλογή της ιστορίας της αεροπορίας της Νότιας Νεβάδα, η οποία προβάλλεται σε 30 γυάλινες βιτρίνες. Επίσης, τα παιδιά σας μπορούν να παίξουν με παιχνίδια που έχουν θέμα την αεροπορία.

 

Διεθνές Αεροδρόμιο Ντουμπάι (DXB)

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι περιλαμβάνει το μεγαλύτερο κατάστημα duty- free στον κόσμο, το οποίο καταλαμβάνει 5.400 τ.μ. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το G- Force γυμναστήριό τους, όπου εκεί θα βρείτε πισίνα, ντουζ και μασάζ ή να δοκιμάσετε να χαλαρώσετε στους κήπους του Zen με φτέρη.

 

Διεθνές Αεροδρόμιο Σαν Φρανσίσκο

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, μπορείτε να μελετήσετε προσεκτικά τα πολύτιμα αντικείμενα του Μουσείου και της Βιβλιοθήκης της Αεροπορίας ή να παρατηρήσετε το ενυδρείο. Θεωρείται ως το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο που περιλαμβάνει αίθουσα yoga και τέλος, το "Freshen Up!", ένα κατάστημα όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα ντουζ με 15$. 

 

Haneda - Τόκυο 

Στο αεροδρόμιο Haneda στο Τόκυο, οι ταξιδιώτες μπορούν να ατενίσουν τα εκατομμύρια αστέρια, που λάμπουν στο πλανητάριο του Starry Cafe ή να γευτούν παραδοσιακό σούσι, ramen, kushiage, tonkatsu και sukiyaki στη «ζωντανή» του αγορά. 

 

Αεροδρόμιο Μονάχου

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου, μπορείτε να γευτείτε τις γερμανικές μπίρες της ζυθοποιίας Airbräu, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της έναν κήπο με ζωντανή μουσική ή να δοκιμάσετε τα προσόντα σας στο σέρφινγκ στο "Surf & Style event", το οποίο λαμβάνει χώρα από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο και προσφέρει τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά κύματα στον κόσμο.

 

Austin- Bergstrom - Τέξας

Κάθε βδομάδα, το διεθνές αεροδρόμιο Austin- Bergstrom του Τέξας διοργανώνει μουσικές συναυλίες, που σας δίνουν την ευκαιρία να ακούσετε χαρακτηριστικά κομμάτια από τζαζ μουσική μέχρι swing.

 

Ελευθέριος Βενιζέλος - Αθήνα

Το αεροδρόμιο της Αθήνας με το μοναδικό του μίνι-μουσείο, στο οποίο εκτίθενται αρχαιολογικά ευρήματα από τη Νεολιθική και Πρωτο-Ελλαδική μέχρι και τη Μεταβυζαντινή περίοδο.

 

Incheon - Σεούλ

Το αεροδρόμιο Incheon στη Σεούλ διαθέτει δυο κινηματογραφικά θέατρα, ένα παγοδρόμιο και αρκετούς κήπους. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε ζωντανή μουσική και χορευτικές παραστάσεις στο πολιτισμικό τους κέντρο.

 

Διεθνές Αεροδρόμιο Βανκούβερ 

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βανκούβερ παρουσιάζει τη δουλειά ντόπιων καλλιτεχνών, όπως του Bill Reid καθώς και το ενυδρείο του Βανκούβερ, όπου εκεί μπορείτε να δείτε περισσότερα από 5.000 θαλάσσια πλάσματα σε μια γυάλινη δεξαμενή 75.000 λίτρων.

 

Taoyuan - Ταϊβάν 

Το διεθνές αεροδρόμιο Taoyuan στο Taipei της Ταϊβάν διαθέτει μια ηλεκτρονική αεροπορική βιβλιοθήκη, απ' όπου μπορείτε να ενοικιάσετε ένα iPad ή ένα e-reader με 400 περίπου ηλεκτρονικά βιβλία, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία σε τυπωμένα βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά στην αγγλική και κινεζική γλώσσα. 

 

Heathrow - Λονδίνο

Το αεροδρόμιο Heathrow στο Λονδίνο προσφέρει τα πάντα, από μικρά προσωπικά ψώνια στη μπουτίκ του πέμπτου ορόφου του, μέχρι κατάστημα Harrods έκτασης 1.000 τετραγωνικών μέτρων και μια γκαλερί που παρουσιάζει τη δουλειά σύγχρονων βρετανών καλλιτεχνών. Εάν πεινάτε, μπορείτε επίσης να τσιμπήσετε κάτι στο εστιατόριο του Gordon Ramsay.

 

Διεθνές Αεροδρόμιο Χόνγκ- Κόνγκ

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χόνγκ- Κόνγκ, μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα στο γήπεδο γκολφ με τις εννέα τρύπες και να ρίξετε μια ματιά στο μεγαλύτερο IMAX Screen της χώρας. Επίσης, τα παιδιά σας μπορούν να επισκεφτούν το εκπαιδευτικό πάρκο Dream Come True -που προσφέρει  ένα μικρό τύπου νηπιαγωγείο, νοσοκομείο,  διαστημόπλοιο, πυροσβεστικό κέντρο και αεροδρόμιο- ή να παίξουν τα τελευταία PS3 παιχνίδια στην αίθουσα ψυχαγωγίας με τα Playstation.

 

Αεροδρόμιο Ζυρίχης

Στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία μπορείτε να ενοικιάσετε ποδήλατα, inline πατίνια, καθώς και μπατόν πεζοπορίας και να εξερευνήσετε όλη την περιοχή έξω από το αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια των μεγάλων αναμονών των πτήσεων σας.

 

Επιμέλεια: Πένυ Γεωργάκα

Πηγή: businessinsider.com