Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 08:23

National Geographic: Οι 20 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2019 (pics)

Τις 20 καλύτερες και λιγότερο φημισμένες παραλίες στην Ευρώπη για το 2019 αναδεικνύει το National Geographic, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και δύο ελληνικές.

Στη δωδέκατη θέση της κατάταξης, λοιπόν, συναντάται η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η Μήλος, το αγαπημένο κυκλαδονήσι με τις περισσότερες από 70 ακρογιαλιές, όλες ξεχωριστές και εντυπωσιακές, το οποίο κατάφερε να αφήσει πίσω του δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, όπως η Μαγιόρκα στην Ισπανία και η Κορσική στη Γαλλία.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Μήλος με την ηφαιστειογενή ιστορία, διαθέτει περισσότερες από 70 παραλίες, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν το Κλέφτικο, εδώ όπου κάποτε διατηρούσαν το κρησφύγετό τους οι πειρατές, καθώς και το Παλαιοχώρι με τους χαρακτηριστικούς κόκκινους βράχους να φτάνουν μέχρι την ακροθαλασσιά.

Στην πρώτη θέση της λίστας αναδείχθηκε το νησάκι Γκότζο, σε απόσταση 25 λεπτών με ferry από τη Μάλτα, με τις Βαλεαρίδες Νήσους, στην Ισπανία, να ακολουθούν στη δεύτερη θέση και το Μπρακ στην Κροατία στην τρίτη. Τέταρτα συναντώνται τα νησιά Ksamil στην Αλβανία και η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται από την παραλία Ulcinj στο Μαυροβούνιο.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα του Natioanl Geographic:

Γκότζο, Μάλτα

Βαλεαρίδες Νήσοι, Ισπανία

Μπρακ, Κροατία

Νησιά Ksamil, Αλβανία

Ulcinj, Μαυροβούνιο

Πούγκλια, Ιταλία

Wadden Sea, Ολλανδία

Μαγιόρκα, Ισπανία

Αρχιπέλαγος Pontine, Ιταλία

Νησιά Lofoten, Νορβηγία

Sark, Νησιά Channel

Μήλος, Ελλάδα

Σίντρα, Πορτογαλία

Λούγκο, Ισπανία

Κορσική, Γαλλία

Vik, Ισλανδία

Jura, Σκωτία

Algarve, Πορτογαλία

Golden Sands, Βουλγαρία

Porquerolles, Γαλλία