Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 09:27

Εύβοια: «Βουτιά» στους μαγευτικούς καταρράκτες Δρυμώνα (Βίντεο)

Προορισμός προσιτός και κοντινός, η Εύβοια συνδυάζει τα πάντα και έχει πολλά να προσφέρει στον ταξιδιώτη.

Βουνό και θάλασσα μαζί, πολυσύχναστες αλλά και απομονωμένες παραλίες στον Ευβοϊκό και στο Αιγαίο, μπορούν να καλύψουν τα ενδιαφέροντα οποιουδήποτε επισκέπτη σε ένα νησί που απέχει μια ανάσα από την Αθήνα. Μια πολύ καλή επιλογή για να βρεθεί κανείς σε ένα μαγευτικό τοπίο και να απολαύσει δροσιστικές βουτιές είναι οι καταρράκτες Δρυμώνα στην καταπράσινη Βόρεια Εύβοια.

Οι πανέμορφοι αυτοί καταρράκτες βρίσκονται πάνω από τις Ροβιές, μεταξύ των χωριών Κερασιά και Δρυμώνα, σε υψόμετρο 620 μέτρων, 4 χλμ. από το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Ο ποταμός Σηπιάς δημιουργεί ένα μαγευτικό θέαμα διασκορπίζοντας το νερό του στους καταρράκτες. Το νερό πέφτει με πάταγο και ορμή από ύψος 15 μέτρων σε μια κρυστάλλινη λίμνη κυκλωμένη από βράχια και δάσος με βελανιδιές και μαύρα πεύκα. Η περιοχή έχει διαμορφωθεί με μικρό δίκτυο μονοπατιών, γέφυρες και παγκάκια.

Για το όνομα της περιοχής υπάρχουν δύο εκδοχές: είτε από το πυκνό δάσος από δρυς (βελανιδιές) που την περιβάλλει, είτε από το δριμύ ψύχος που επικρατεί στην περιοχή τους χειμερινούς μήνες. Το δασαρχείο της περιοχής έχει δημιουργήσει για τους επισκέπτες, με πολύ προσοχή και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, ένα ξύλινο περίπτερο με μια μικρή έκθεση τοπικών φυτών καθώς και απολιθωμάτων που έχουν βρεθεί στην περιοχή. Επίσης, έχει κατασκευάσει με φυσικά υλικά, κορμούς δέντρων και σχοινιά, γέφυρες και στηρίγματα, προκειμένου να απολαύσει ο περιηγητής την ομορφιά του τοπίου μέσα από μια σύντομη οδοιπορική διαδρομή.

Δείτε το βίντεο της ομάδας Up Drones: