Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 09:16

Πόρτο Βαθύ: Η παραλία στη Θάσο με τη «μαρμάρινη» γοητεία (Βίντεο)

Πόρτο Βαθύ: Η παραλία στη Θάσο με τη «μαρμάρινη» γοητεία (Βίντεο)

Αν για κάτι φημίζεται η Θάσος, αυτό σίγουρα είναι το απίστευτο πράσινο που συναντά κανείς στο νησί, το οποίο πολλές φορές αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα, καθώς και οι εκπληκτικές παραλίες της, οι οποίες αποτελούν και δέλεαρ για να την προτιμήσει κανείς για τις καλοκαιρινές διακοπές του.

Με μια μεγάλη γκάμα που απευθύνεται σε όλους -με χρυσαφένια αμμουδιά, λευκό βότσαλο, βραχώδες τοπίο κ.α.- το σίγουρο είναι ότι οτιδήποτε και να αναζητήσει κανείς στη Θάσο θα το βρει.

Ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές παραλίες, που δύσκολα συναντά κανείς αλλού, και η ακτή που συναντάται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και ακούει στο όνομα Πόρτο Βαθύ. Το μαγικό τοπίο που αντικρίζει κανείς μόλις φτάσει στην ακτή σίγουρα του μένει για πάντα αποτυπωμένο στη μνήμη με το απόλυτο λευκό του μάρμαρου στα βότσαλα να συναντάται σε πλήρη αρμονία με το τιρκουάζ της θάλασσας του Αιγαίου.

Η παραλία βρίσκεται μεταξύ δύο αρχαίων λατομείων μαρμάρου -εξου και το χρώμα στα βότσαλά της- σε απόσταση 7,5 χιλιομέτρων περίπου από το Λιμένα της Θάσου, και είναι παραδομένη στην καταπράσινη και πλούσια αγκαλιά ενός φουντωτού πευκοδάσους, που φτάνει, σχεδόν, μέχρι τη θάλασσα.

Ένα κατηφορικός δρόμος οδηγεί στην ακτή, με αρκετές λακκούβες και λευκή σκόνη από τα λατομεία, ωστόσο, μόλις αντικρίσει κανείς το μαγικό σκηνικό της παραλίας ξεχνά ό,τι έχει περάσει για να την προσεγγίσει, αναφέρει το newsbeast.

Στην ουσία πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο, χωρίς καμία υπερβολή, με υπέροχα νερά, ασυνήθιστα λευκά βότσαλα και πεύκα που αγγίζουν την υδάτινη αγκαλιά του Αιγαίου. Η ιδιαιτερότητα της παραλίας οφείλεται στην ύπαρξη των λατομείων, με τα μαρμάρινα κομμάτια από αυτά να καλύπτουν την παραλία και σε συνδυασμό με τον ήλιο και τους αντικατοπτρισμούς της φύσης να δημιουργούν εικόνες που σίγουρα μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη.

Είναι γεγονός ότι όσοι έχουν επισκεφτεί το νησί και τη συγκεκριμένη παραλία, ομολογούν ότι πρόκειται για μία από τις πιο ιδιαίτερες της Θάσου, με το ασυνήθιστο σκηνικό της να μην συναντάται εύκολα αλλού και να καλεί σε αμέτρητα φωτογραφικά κλικ.

Βίντεο: RebelAct