Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 14:57

Κίνητρα στις αεροπορικές εταιρείες από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Κίνητρα στις αεροπορικές εταιρείες για τη θερινή περίοδο εξακολουθεί να παρέχει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών παρά τη σταθεροποίηση ανάκαμψη της κίνησης και τη θετική πορεία των ξένων επιβατών με βασικό προορισμό την Αθήνα κατά τους τελευταίους μήνες.

 

Τα τρία στοχευμένα κίνητρα (Πληρότητας Δρομολογίων, Διατήρησης Πτήσεων και Μετεπιβιβαζόμενων Επιβατών) για την περίοδο Απρίλιος - Οκτώβριος 2015, σύμφωνα με τον ΔΔΑ, αντιστοιχούν σε σημαντικές εκπτώσεις που φθάνουν έως και στο 75% επί των αεροναυτιλιακών χρεώσεων του αεροδρομίου. Παράλληλα, σε ισχύ εξακολουθεί να βρίσκεται το σταθερό ετήσιο πρόγραμμα αναπτυξιακών κινήτρων και συγχρηματοδότησης προωθητικών δράσεων των αεροπορικών εταιρειών που παρέχει το αεροδρόμιο " Ελευθέριος Βενιζέλος".

Αναλυτικά τα κίνητρα για την θερινή περίοδο έχουν ως εξής:

Κίνητρο πληρότητας δρομολογίων

7 ευρώ για κάθε επιπλέον επιβάτη

Mε στόχο την υποστήριξη των πληροτήτων των δρομολογίων και την ενθάρρυνση των αεροπορικών εταιρειών να αυξήσουν την επιβατική κίνηση στις πτήσεις τους από/προς την Αθήνα, ο ΔΑΑ προσφέρει 7 ευρώ για κάθε επιπλέον επιβάτη στις αεροπορικές εταιρείες που θα παρουσιάζουν πληρότητα άνω του 80%, υπό την προϋπόθεση ότι η χωρητικότητα και ο αριθμός των πτήσεων δεν θα μειωθούν σε σύγκριση με την περυσινή καλοκαιρινή περίοδο.

Κίνητρο διατήρησης πτήσεων

10% έκπτωση επί των τελών προσγείωσης & στάθμευσης για κάθε δρομολόγιο

Με στόχο την επιβράβευση της διατήρησης των συχνοτήτων τουλάχιστον στα επίπεδα της αντίστοιχης περυσινής θερινής περιόδου για κάθε αεροπορική εταιρεία και για κάθε προορισμό, το συγκεκριμένο κίνητρο προσφέρει 10% έκπτωση επί των τελών προσγείωσης και στάθμευσης για κάθε δρομολόγιο. Σε περίπτωση αύξησης του αριθμού των πτήσεών της, η αεροπορική εταιρεία εντάσσεται αυτόματα στο σταθερό ετήσιο πρόγραμμα των αναπτυξιακών κινήτρων του ΔΑΑ.

Κίνητρο μετεπιβιβαζόμενων επιβατών

Ποσό ύψους 7 ευρώ και 11 ευρώ για κάθε μετεπιβιβαζόμενο επιβάτη

Με στόχο τη διατήρηση και ανάπτυξη της μετεπιβιβαζόμενης (transfer) κίνησης μέσω της Αθήνας προς άλλους προορισμούς, το κίνητρο αυτό προσφέρει σε κάθε αεροπορική εταιρεία κλιμακωτά ένα σταθερό πόσο για κάθε μετεπιβιβαζόμενο επιβάτη κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου (7 και 11 ευρώ ανά επιβάτη, ανάλογα με το ποσοστό αύξησης των μετεπιβιβαζόμενων επιβατών).

ΑΠΕ-ΜΠΕ