Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 15:01

Πλάνο ανάπτυξης της Aegean για το 2015

 Ένα ακόμη πιο ενισχυμένο πρόγραμμα από τους αρχικούς σχεδιασμούς της, με περισσότερους νέους προορισμούς ανακοίνωσε σήμερα από το Ηράκλειο της Κρήτης ο αντιπρόεδρος της Αegean, Ευτύχης Βασιλάκης, παρουσία της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, του προέδρου της εταιρείας, Θεόδωρου Βασιλάκη, του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικών και οικονομικών φορέων της Κρήτης.

 

 Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα δίκτυο 134 προορισμών- 100 εξωτερικού και 34 εσωτερικού- σε 42 χώρες και την Ελλάδα, με 15.000.000 διαθέσιμες θέσεις, δύο εκατομμύρια περισσότερες από το 2014 και άλλες 250 προσλήψεις έως το καλοκαίρι του 2015 (ήδη έχουν γίνει 247, στον ένα χρόνο συγχώνευσης με την Olympic air).

 Σημειώνεται ότι φέτος, στον ένα χρόνο συγχώνευσης, οι δυο αερομεταφορείς κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 10 εκατομμύρια επιβάτες, κάτι που είχε να συμβεί από το 2010. 

 Πιο συγκεκριμένα, στο δίκτυο πτήσεων της Αegean για το 2015 προστίθενται 10 νέες χώρες (Ολλανδία, Μάλτα, Κουβέιτ, Φινλανδία, Σαουδική Αραβία, Εσθονία, Νορβηγία, Ιράν, Αρμενία, Κροατία) και 16 διεθνείς προορισμοί (Ελσίνκι, Τουλούζη, Ντοβίλ, Μετς, Νάπολη, Πίζα, Μάλτα, Άμστερνταμ, Κουβέιτ, Πάφος, Ριάντ, Ταλίν, Όσλο, Τεχεράνη, Ντουμπρόβνικ, Γερεβάν) ενώ αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των προορισμών και η συχνότητα των δρομολογίων σε χώρες- πηγές τουρισμού όπως Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Αγγλία και Γερμανία.

 Από το βήμα της παρουσίασης, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη της Ελλάδας και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2015 θα είναι η έμφαση στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος, η αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης, η αειφόρος ανάπτυξη με έμφαση στην προστασία των πολιτιστικών πόρων, η ενίσχυση της απασχόλησης, η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η διασπορά του τουριστικού πλεονάσματος. Πρόσθεσε ότι «οι αερομεταφορές έχουν πολυσχιδή ρόλο στον τομέα του τουρισμού. Διότι δεν συμβάλλουν μόνο στις μετακινήσεις. Πολύ περισσότερο αποτελούν παράμετρο της διεθνούς παρουσίας της χώρας. Είναι μια οπτική της εικόνας της χώρας. Η παρουσία των εταιρειών αερομεταφορών στα αεροδρόμια, στα τουριστικά γραφεία, αποτελεί μέρος μιας περιεκτικής διαφήμισης με δυνατό μήνυμα». Χαρακτήρισε την Αegean «τον εθνικό μας αερομεταφορέα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για εθνικό πρωταθλητή που ανεβαίνει συνεχώς.

Επιπλέον, η υπουργός Τουρισμού έκανε αναφορά στις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και εξήρε την έως σήμερα πορεία όπως συνδιαμορφώθηκε με τους φορείς του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, έστειλε μήνυμα σταθερής ανοδικής συνέχειας του ελληνικού τουρισμού με περισσότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, εμπλουτισμό υπηρεσιών και τουριστικών παροχών, με απώτερο στόχο να ανέλθει υψηλότερα και τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν θα αποδοθούν στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Ο στόλος της Αegean

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με έναν από τους νεότερους στόλους στην Ευρώπη, που αποτελείται πλέον από 56 αεροσκάφη μετά την πρόσφατη επένδυση σε επιπλέον καινούργια Airbus A320ceos. Η αύξηση των πτήσεων θα είναι εντονότερη το 2015 από την κύρια βάση της Αθήνας και το Ηράκλειο, αλλά θα αφορά και τη δραστηριότητα και από τις άλλες έξι βάσεις της εταιρείας (Ρόδος, Κέρκυρα, Χανιά, Κως, Καλαμάτα & Λάρνακα).

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Αegean, στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της Αθήνας, με στόχο το άνοιγμα νέων αγορών σε νέες χώρες και νέες πόλεις σε παραδοσιακές χώρες, αλλά και την επέκταση της τουριστικής περιόδου τόσο της ίδιας της Αθήνας, όσο και των μικρών νησιών, που έχουν ανάγκη την ενίσχυση του κόμβου της Αθήνας για την καλύτερη υποστήριξη της δικής τους ανάπτυξης. Η αποτελεσματικότερη διάχυση της τουριστικής ανάπτυξης σε μικρότερες περιοχές που ακόμα υστερούν αποτελεί ιδιαίτερο στόχο για το 2015. Στο πλαίσιο αυτό, προστίθενται στο δίκτυο της Αθήνας 15 νέοι προορισμοί και εννέα νέες χώρες, ενώ συνολικά η Αegean θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με 91 (61 εξωτερικού, 30 εσωτερικού) προορισμούς για τους οποίους θα διαθέσει 11,5 εκατομμύρια θέσεις. Παράλληλα, αυξάνονται σημαντικά οι συχνότητες, χωρητικότητα και συνδέσεις σε νησιά όπως η Νάξος, η Μήλος και η Πάρος.

Επισημαίνεται ότι μέσα από το νέο πρόγραμμα ενισχύεται περαιτέρω το δίκτυο της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης Β. Αφρικής και Ανατολής, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά οκτώ χώρες (Αίγυπτος, Λίβανος, Ιορδανία, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Ιράν).

Τέλος, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Αegean «12 μήνες 12 καλά Νέα για Εσάς», σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία θα παρουσιάζει κάθε μήνα του 2015 και ένα νέο προϊόν, μια νέα υπηρεσία. Με τον τρόπο αυτόν υποστηρίζεται η στρατηγική δέσμευση της εταιρείας να φέρει ακόμα πιο κοντά τις οικογένειες, τους επαγγελματίες, τους νέους, τους πιστούς της επιβάτες στα ταξίδια που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τοπία στην ομίχλη Παγωμένη Βουδαπέστη! »