Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 09:08

Δράσεις για την δημιουργία θεματικών προορισμών από το Υπ. Τουρισμού

Την  υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφτηκε  ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρος Μπένος. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων κ. Γιάννης Πυργιώτης.

Συζητήθηκε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ολοκληρωμένων δράσεων για τη δημιουργία θεματικών προορισμών, με άξονα την πολιτιστική κληρονομιά, το φυσικό πλούτο και τα μνημεία της χώρας.

Στόχος της προσπάθειας είναι η ποιοτική αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος, με την ταυτόχρονη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών της Ελλάδας, που διαθέτουν αντίστοιχους θεματικούς προορισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό θα καταρτιστεί σχετικό πρόγραμμα από τα υπουργεία Τουρισμού και Ανάπτυξης καθώς  και τα συναρμόδια υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

Κατά τη συνάντηση η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι η ανάδειξη ενός μνημείου και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς δεν είναι τεχνικό ζήτημα και προϋποθέτει ένα συγκροτημένο σχέδιο δράσης, που απαιτεί τη σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καθώς και τη συνεργασία των τοπικών κοινωνιών.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση τόνισαν πως ενεργό ρόλο στην επιλογή των δράσεων και την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος θα έχουν οι Περιφέρειες της χώρας.