Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 13:18

H Aegean χρυσός χορηγός των Special Olympics της Αμβέρσας

Μετά την πενθήμερη (4-8 Σεπτεμβρίου) πορεία της επί ελληνικού εδάφους σε Κομοτηνή, Καβάλα, Θάσο, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, η «Φλόγα της Ελπίδας» αναχώρησε σήμερα με την πτήση Α3 620 της AEGEAN για τις Βρυξέλλες.

Η AEGEAN,  ως χρυσός χορηγός των Special Olympics Hellas, είχε την τιμή να μεταφέρει τη Φλόγα της Ελπίδας καθώς και την 74μελή Ελληνική Αποστολή, που θα συμμετάσχει στους Θερινούς Ευρωπαϊκούς Αγώνες  2014 Special Olympics που θα διεξαχθούν στην Αμβέρσα από 9 – 21 Σεπτεμβρίου. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα αγωνιστούν σε 9 αθλήματα και συγκεκριμένα: Κολύμβηση, Ποδηλασία, Στίβο, Ποδόσφαιρο 7 x 7, Τζούντο, Μπάντμιντον, Unified Πινγκ – Πονγκ, Unified Μπάσκετ και Μπότσε.

 

 Τονίζεται ότι τη “Φλόγα της Ελπίδας”, που ξεκίνησε το ταξίδι της στις 4 Σεπτεμβρίου από την Αρχαία Ζώνη της Αλεξανδρούπολης, θα υποδεχθούν στις Βρυξέλλες, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy καθώς και άλλοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τις 9-13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηδρομία επί βελγικού εδάφους για να τερματίσει το ταξίδι της το απόγευμα της 13ης Σεπτεμβρίου στο Στάδιο Palais 12-Brussels Expo, όπου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης, για ν’ ανάψει ο βωμός, σηματοδοτώντας την έναρξη των Αγώνων.

 

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN  κ. Δημήτρης Γερογιάννης, που παραβρέθηκε στην τελετή αναχώρησης της Ελληνικής Αποστολής στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», δήλωσε: «Αναγνωρίζοντας τη σημασία της αποδοχής και της ένταξης, η AEGEAN υποστηρίζει με όσα μέσα διαθέτει τα Special Olympics Hellas ώστε να μπορούν να βοηθούν άτομα με νοητική υστέρηση να ανακαλύπτουν τις ξεχωριστές τους ικανότητες. Θα ήθελα εκ μέρους της οικογένειας της AEGEAN να μεταφέρω τις θερμότερες ευχές μας για καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και όλες τις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στους θερινούς Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics στην Αμβέρσα. Για εμάς είναι όλοι ήδη νικητές. Καλή επιτυχία!».