Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 11:23

Στα προ κρίσης επίπεδα οι online ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα

Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο για τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 17,5% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι - Πόσο κοστίζει μια διανυκτέρευση στην Αθήνα
 
Στα προ κρίσης επίπεδα φαίνεται πως διαμορφώνονται οι online ξενοδοχειακές τιμές σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας κατά τον τρέχοντα μήνα. Αυτή η τάση φαίνεται να έχει έρθει ως αποτέλεσμα της θεαματικής αύξησης που παρουσίασε φέτος η προσέλκυση τουριστών στη χώρα μας. Η ζήτηση αυτή, άλλωστε, διατηρείται σε υψηλά επίπεδα το φθινόπωρο ιδίως σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς. Οπως είναι φυσικό, η εξέλιξη αυτή προμηνύει αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων στην Ελλάδα και τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Trivago, που επικαλείται σε δημοσίευμά της «Η Καθημερινή», η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην Ελλάδα για τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 17,5% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, φθάνοντας τα 121 ευρώ. Μεταξύ των 24 ευρωπαϊκών χωρών στην Ευρώπη η Ελλάδα κατατάσσεται στη δέκατη θέση βάσει της κατάταξης των προορισμών με τις φθηνότερες τιμές.  Σε σύγκριση με τους άμεσα ανταγωνιστικούς προορισμούς, η ξενοδοχειακή διαμονή στην Ελλάδα τον τρέχοντα μήνα είναι φθηνότερη από την Τουρκία και την Κύπρο, όπου η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 123 ευρώ και ακριβότερη από την Ισπανία όπου φθάνει τα 116 ευρώ. Η ακριβότερη τιμή για τον Σεπτέμβριο συναντάται στην Ελβετία (199 ευρώ) και η φθηνότερη στη Βουλγαρία (57 ευρώ).

Με βάση το δημοσίευμα, στα ξενοδοχεία της Αθήνας, η μέση οnline τιμή για τον Σεπτέμβριο παρουσιάζει αύξηση κατά 24,1% φθάνοντας στα 108 ευρώ. Η μέση ξενοδοχειακή τιμή όπως διαμορφώνεται από τα στοιχεία στις 50 δημοφιλείς πόλεις που επεξεργάζεται η Trivago γι' αυτόν τον μήνα φθάνει στα 137 ευρώ. Ενδεικτικά, στην Κωνσταντινούπολη η τιμή διαμορφώνεται στα 124 ευρώ, στη Μαδρίτη στα 127 ευρώ, στη Λισσαβώνα στα 133 ευρώ και στη Ρώμη στα 155 ευρώ. Η υψηλότερη τιμή καταγράφεται στη Γενεύη (265 ευρώ) και η χαμηλότερη στη Σόφια και στη Σαραγόσα (60 ευρώ)
Πηγή: protothema.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Υψηλή επίδοση του Club Hotel Casino Loutraki BBQ Buffet στο Horizon Blu! »