Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 10:06

Αμερικάνικα κεφάλαια αναζητούν ξενοδοχείο στη Μεσσηνία

Ξενοδοχείο στη Μεσσηνία σχεδιάζει να αγοράσει το επιχειρηματικό σχήμα του αμερικάνικου fund Oaktree και της «Σάνη ΑΕ» των αδελφών Ανδρέα και Σταύρου Ανδρεάδη. Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ των "Financial Times" για τον τουρισμό στην Ελλάδα και όλα δείχνουν ότι η Μεσσηνία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ αναφέρει: “Η συμμαχία έχει ήδη αγοράσει δύο ξενοδοχεία στη Χαλκιδική και σχεδιάζει την εξαγορά ενός ακόμη στη Μεσσηνία, περιοχή όπου το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino έχει θέσει ψηλά τον πήχη του τουρισμού”.  Το “δίδυμο” έχει αποκτήσει και τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα "Gerakina Beach" και  "Oceania Club" στη Χαλκιδική. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Ανδρεάδης είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και δραστηριοποιείται μαζί με τον αδερφό του Σταύρο επιτυχώς στον ξενοδοχειακό κλάδο. Το fund Oaktree ιδρύθηκε το 1995 από τον Χάουαρντ Στάνλεϊ Μαρκς και τον Μπρους Καρς, με έδρα στο Λος Αντζελες. Διαθέτει περισσότερα από 15 γραφεία σε Ευρώπη και Ασία, διαχειρίζεται μεταξύ άλλων κεφάλαια ασφαλιστικών ταμείων των ΗΠΑ και του Καναδά και ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην ευρύτερη αγορά του real estate, ιδιαίτερα σε πολυτελή ακίνητα-φιλέτα. Η Oaktree συμμάχησε με τη «Σάνη ΑΕ» συμφερόντων Ανδρεάδη, για τη δημιουργία μιας ομάδας πολυτελών resorts με στόχο την επένδυση πάνω από 100 εκατ. στην εξαγορά και στην αναβάθμιση ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

Τον Απρίλιο οι επενδυτές αγόρασαν το "Gerakina Beach" στο οποίο χρειάζεται να γίνουν επενδύσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ, προκειμένου η μονάδα να εκσυγχρονιστεί και να μπορέσει να καταταχθεί στην κατηγορία των 5 αστέρων.

Το "Gerakina Beach", σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Εθνος”, καλύπτει δομημένη επιφάνεια 24.345 τ.μ. (με 503 δωμάτια και 955 κλίνες), επί παραθαλάσσιου ακινήτου 86.962 τ.μ., ενώ απασχολούσε μέχρι πριν αναστείλει τη λειτουργία του, 250 εργαζομένους. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1968 και αποτέλεσε μία από τις πρώτες ξενοδοχειακές μονάδες ανάλογου μεγέθους στη Χαλκιδική, ενώ έχει φιλοξενήσει και πολλές μεγάλες συνεδριακές εκδηλώσεις.