Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 10:16

Μεγάλη διάκριση του GB Roof Garden από το περιοδικό ‘Wine Spectator’

 Το εστιατόριο GB Roof Garden για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διακρίνεται από το ‘Wine Spectator’, ένα από τα δημοφιλέστερα περιοδικά κρασιού και συγκαταλέγεται στους νικητές του Wine Spectator Restaurant Award.

Πέρσι συμπεριλήφθηκε στη λίστα των επίτιμων διακεκριμένων και ήταν ανάμεσα στους 2791 νικητές παγκοσμίως, λαμβάνοντας το ‘Award of Excellence 2013’. Φέτος, το εστιατόριο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία τιμήθηκε με το βραβείο ‘Best of Award of Excellence 2014’, τίτλος που το τιμάει ακόμα περισσότερο και ανεβάζει τον πήχη εξαιρετικά ψηλά. Σύμφωνα με το περιοδικό το βραβείο αυτό δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάζει τα εστιατόρια που ξεπερνούν τις προϋποθέσεις του ‘Award of Excellence 2013’.

Ο Sommelier του εστιατορίου, Ευάγγελος Ψωφίδης, με σημαντικές γνώσεις και πάθος για τα κρασιά και τα αποστάγματα, στοχεύει μέσα από την λίστα κρασιών του Ξενοδοχείου, στην απεικόνιση των μεγαλύτερων οινοπαραγωγικών περιοχών του κόσμου. ‘Ετσι, επιλέγει να εντάξει στην βραβευμένη πλέον λίστα, κρασιά που περιγράφουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά των περιοχών αυτών.



Πρόκειται για ένα lifestyle περιοδικό που από το 1976 επικεντρώνεται στην κουλτούρα του κρασιού. Δημοσιεύει 15 τεύχη το χρόνο και το περιεχόμενο του περιλαμβάνει νέα, άρθρα, καθώς και πολλά σχόλια και αξιολογήσεις γύρω από τα κρασιά. Έχει ανακηρυχθεί από το ‘Luxury Institute’ ως το πρώτο περιoδικό ανάμεσα σε πολλαπλές εκδόσεις που απευθύνονται σε επιχειρηματίες και καταναλωτές. Σκοπός του είναι να αναγνωρίσει τα εστιατόρια παγκοσμίως που παρέχουν ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, με επιλογές κατάλληλες της κουζίνας που αντιπροσωπεύουν και με μεγάλη ποικιλία ώστε να ικανοποιούν τους λάτρεις του κρασιού.

Το εστιατόριο GB Roof Garden ακολουθεί την φιλοσοφία ‘food pairing wine’ υποστηρίζοντας ότι η απόλυτη εμπειρία γεύσεων επιτυγχάνεται με μεσογειακά πιάτα που παντρεύονται αρμονικά με ποιοτικά κρασιά. 

Τα εστιατόρια GB Roof Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία και το Tudor Hall του King George αποτελούν τα μοναδικά εστιατόρια στην Αθήνα που περιλήφθηκαν στη λίστα του περιοδικού ‘Wine Spectator’ ως τα εστιατόρια με την καλύτερη λίστα κρασιών σε όλο τον κόσμο. Αυτή η τιμητική διάκριση του εστιατορίου αποτελεί πηγή έμπνευσης για ακόμα περισσότερες μελλοντικές επιτυχίες, καθώς είναι μία απόδειξη για το Ξενοδοχείο ότι η συνεχόμενη προσπάθεια για εξαιρετικές υπηρεσίες και προϊόντα αναγνωρίζεται.